Fråga facket Fråga facket

LO söker ombudsman

Organisationsfrågor Vi söker dig som vill vara med att utveckla och samordna LOs och medlemsförbundens arbete, huvudsakligen med pensions- och försäkringsfrågor.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Enheten för avtalsfrågor samordnar förbunden i förhandlingsfrågor och ansvarar för förhandlingar om avtalspensioner, avtalsförsäkringar, bemanningsavtalet och Samhallavtalet. Enheten handlägger gränsdragningsärenden och har ansvar för policyutveckling och bevakning inom områdena arbetsrätt, lönepolitik, medlemsförsäkringar och arbetstagarnas integritet. Enheten består i dag av 15 personer.

Som ombudsman på LO har du till uppgift att bidra med fackligt synsätt ur ett förbunds- och medlemsperspektiv i utredningar, opinionsbildning och andra arbeten som utförs inom kansliet. Ombudsmännen är bärare av vår fackliga föreningsverksamhet.

I ombudsmannens uppdrag ingår att företräda LO såväl internt i fackföreningsrörelsen, men också externt på uppdrag av LO. En viktig del av ombudsmannens arbete är att skapa förståelse för fackliga ställningstaganden och etablera bra relationer med andra organisationer och beslutsfattare genom personliga kontakter och samtal.

Som ombudsman har du i grunden en bred erfarenhet och ett brett kunnande i det fackliga arbetet. Dina främsta arbetsuppgifter kommer bestå i att bevaka och samordna förbunden i avtalspensions-, avtalsförsäkrings- och medlemsförsäkringsfrågor samt ansvara för förhandlingar om avtalspensioner och avtalsförsäkringar.

Du har erfarenhet som ombudsman. Du har mycket goda kunskaper om arbetarrörelsen och i första hand fackföreningsrörelsen, dess organisation, arbetssätt och beslutsordning. Du delar givetvis arbetarrörelsens värderingar och har bred facklig och politisk skolning. Erfarenhet från fackligt arbete på regional och central nivå är meriterande, liksom erfarenhet av facklig-politiskt arbete.

Personliga egenskaper

Som person är du kreativ, utåtriktad, har god samarbetsförmåga och tycker om att arbeta i grupp. Du har goda ledaregenskaper och är tydlig i din kommunikation. Du är strukturerad och har lätt för att prioritera åt både dig själv och åt andra.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde kring årsskiftet 24/25, efter överenskommelse.

Frågor om tjänsten

För frågor om tjänsten svarar Mats Ekeklint, enhetschef för Enheten för avtalsfrågor, mats.ekeklint@lo.se

Facklig kontaktperson för Ombudsmannaklubben är Kent Ackholt, kent.ackholt@lo.se

Ansökan

Välkommen med din ansökan till ansokan@lo.se senast den 17 april 2024.

LO eftersträvar en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka.

Personuppgifter

LO samlar in och behandlar personuppgifter i samband med rekrytering. Personuppgifterna raderas två år efter att tjänsten är tillsatt. Mer information finns att läsa här.